lauantai 27. syyskuuta 2014

Hopsin aloitus - verkostot

Maanantaina sain AC:n kautta ohjausta hopsin tekemiseen Pirkolta ja Iirikseltä. Ohjaussession aikana tuntui asiat selviävän ja olo oli lähestulkoon "näinpä juuri" ja "aivan, luonnollisestikin tietenkin juuri noin". Melko pian ohjaustuokion jälkeen epävarmuuden tunne kuitenkin hiipi takaisin ja hops alkoi tuntua taas vaikealta haasteelta.Olen nimittäin hopseja pyöritellyt päässäni vaikka kuinka paljon, mutten ole saanut mitään konkreettista aikaiseksi.

Onneksi deadline lähestyi jälleen kiitolaukalla rientäen apuun. Hankalaltakin tuntuvat hommat tulevat yleensä tehdyksi, kun on pakko. Se, onko homma tehty hyvin vai huonosti, onkin sitten jo aivan eri asia. Tässä nyt kuitenkin hops-harjoitelmaani erityisopettajan verkosto-osaamisesta:



Hops – Verkostot erityisopettajan työssä 2 op

Olen itsearvioinnissani antanut kyseisestä osaamisalueesta itselleni arvosanan 4-. Koen, että minulla on osaamista riittävästi oman oppilaitoksen verkostojen ja opiskelijahuollon toiminnan tuntemuksessa sekä koulun ulkopuolisten, tärkeiden yhteistyökumppaneiden tuntemuksessa. Ymmärrän ja tiedostan mielestäni erinomaisen hyvin myös opiskelijoiden huoltajien kanssa tehtävän yhteistyön merkityksen. Suurin osaamisvaje verkosto-osaamisessa on kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, joskin kansallisia toimijoita tiedän jo nyt, eikä opintojaksossa puhuttukaan muusta kuin verkostojen tiedostamisesta.
 
Aion täydentää osaamisvajettani AEO-päivillä Kajaanissa paitsi ohjelmaan osallistumisella myös keskustelemalla alan toimijoiden kanssa, sekä tutustumalla internetissä kansainvälisiin toimijoihin sekä verkostoitumismahdollisuuksiin. Osallistun myös mahdollisesti tulevana keväällä järjestettäviin Luovin Ammatillisen erityisopetuksen alueelliset verkostot –projektin koulutuksiin.
Aion osoittaa osaamiseni koko 2 opintopisteen opintokokonaisuudesta kirjoittamalla tylsästi osaamiseni auki essee-tyyppisessä kirjoitelmassa.

Hops – Verkostoharjoittelu 6 op

Olen itsearvioinnin yhteydessä antanut itselleni verkostoharjoittelusta arvosanan 3, koska toimin jo nyt monenlaisissa verkostoissa. Täydennän osaamistani Kajaanin AEO-päivillä, joita olen osaltani ollut myös järjestämässä (joskin melko pienessä roolissa). Lisäksi voisin tutustua johonkin tai joihinkin itselleni vielä vieraisiin ja työn kannalta tärkeisiin toimijoihin – joskaan en vielä osaa sanoa, mitä ne olisivat. Otan mielelläni vastaan vihjeitä sekä tutoreilta että opiskelutovereilta.

Osaamiseni aion osoittaa tässäkin tylsällä tavalla: kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa sekä arkityössäni tapahtuvasta verkostoitumisesta että uusiin toimijoihin tutustumisesta. Kirjoitan oppimispäiväkirjaa vain tutorien luettavaksi opiskelijoiden yksityisyydensuojan turvaamiseksi.

Puhhuijaa! Olen päässyt alkuun. Sen kunniaksi laitan tähän loppuun taas asiaan mitenkään liittymättömän kuvan :)

Syyskuun loppua Harakkasaaressa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti